Wszystko co dobre szybko się kończy. Warsztaty kulinarne też szybko nam minęły. Frekwencja dopisała,co mnie bardzo ucieszyło. A inwencja twórcza uczestników pomogła stworzyć ze świeżych warzyw i owoców pyszne potrawy.
Natomiast wycieczka tramwajem była miłą otoczką całych warsztatów aby pokazać Łódź. To tak w skrócie ode mnie.
Przez najbliższy tydzień będę dodawała przepisy wymyślone przez uczestników warsztatów „Gotowanie w Tramwaju”
Dzisiaj na stół podane będą trzy sałatki 🙂
Sałatka siostrzana
nazwałam ją tak,bo przygotowały ją dwie siostry
- mix sałat
- melon
- oliwki zielone
- ogórki kiszone
- papryka czerwona
- ser camembert naturalny
- przyprawy: pieprz ziołowy, bazylia, zioła prowansalskie –
warzywa/owoce pokrojone na kawałki,wszystkie składniki wymieszane razem
🙂
Sałatka owocowa:
- śliwki
- jabłko
- nektarynka
- mleko sojowe
- siemię lniane
Sałatka warzywna:
- jogurt naturalny
- pomidorki małe
- ogórki kiszone
- serek President
- serek Mozzarella
- łosoś w puszce
- kiełki brokułów
- mix sałat (typu florencka)
- zioła prowansalskie
- pieprz ziołowy
Foto sałatka:
- pomidory koktajlowe pokrojone w ćwiartki
- mieszanka sałat
- ser Brie
- łosoś z puszki w sosie własnym
- odrobina rozgniecionych orzechów włoskich
- olej orzechowy.
Wszystkie sałatki były pyszne a pomysły rewelacyjne 🙂 Dla mnie najlepsza "sałatka siostrzana" 😉