Czekoladowa rozpusta

  Pewnie już sam tytuł Was zaciekawił. I dobrze, bo tak miało być.
Wchodzę zatem w nowy rok z przytupem godnym dietetyka 🙂
Dzisiaj mam dla Was przepis na coś tak dobrego, że ślinianki zaczynają intensywniej pracować kiedy myślę o tym puddingu.
Oczywiście bez cukru i wszystko jest ze świeżych produktów.
A czas przygotowania nie jest dłuższy niż 10-15 minut. Zatem do dzieła

Pudding – Czekoladowa Rozpusta           (porcja dla 2 -3 osób)

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki surowego kakao
    (może być też zwykłe )
  • 2 świeże żółtka kurze
  • 1/2 dojrzałego avocado
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
20150104 133123 742x1024 - Czekoladowa rozpusta

Jak zrobić: Wszystkie składniki włożyć do jednej miski i zblendować do jednolitej masy.

Jak podać: Można podać z owocami pokrojonymi w kostkę np: gruszka, ananas. Można również zjeść sam pudding.
Możecie dodać również ser mascarpone żeby pudding miał bardziej kremową konsystencję, a na wierzchu posypać amarantusem (jak na zdjęciu)
Smacznego kochani w nowym roku

 


Powrót

Dodaj komentarz